Трима са задържани при акция на полицията заради нарушени изборни права,

...
Трима са задържани при акция на полицията заради нарушени изборни права,
Коментари Харесай

Трима задържани за купуване на гласове - сред тях е служител на община Брусарци

Трима са арестувани при акция на полицията заради нарушени изборни права, заяви Българска телеграфна агенция. Това са 48-годишен гражданин на село Бистрилица, чиновник на община Брусарци и жена от Благоевград.
Още по темата
От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за полицейските дейности.

При първия случай гражданин на берковското село Бистрилица е арестуван за 24 часа. Вчера чиновници на полицията ревизирали 10 коли, 15 души и два адреса, както и лице с престъпни прояви. От парцела на 48-годишен гражданин на село Бистрилица са конфискувани 2 375 лева, седем листове с изписани против тях имена и числа, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и четири патрона.

Досъдебно произвеждане е формирано в Лом за възпрепятстване на двама поданици на ломското село Василовци да упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори. Проверката е почнала по сигнал. Според него на 15 и 18 септември чиновник на община Брусарци, извършващ техническо замерване на заведение в селото, заплашил притежателя, че ще бъде съборен построения от него заслон, в случай че не гласоподава за избрана партия.

Вчера в полицията в Благоевград е получена информация, че жена изготвя описи с имена на лица, на които предлага 40 лв., с цел да гласоподават хората за избран претендент. Според данните различен човек й помагал. Установена е самоличността и на двамата.

На адрес в града и в кола са открити брошура със саморъчно написани върху нея имена и ЕГН и 30 хартиени бюлетини с оградена партия и преференция. И мъжът, и дамата са арестувани със подозрения за пазаруване на гласове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР